14 Ekim 2019 Pazartesi

2020 Yılında Zamların Hızlanması Bekleniyor



Bir yandan Barış Pınarı Harekatı devam ederken ülkemiz bir yandan da ekonomik sıkıntılar ile baş etmeye çalışıyor. Rahip restleşmesinden sonra rayından çıkan ekonomik dalga hala durulmadı. Terörle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde her zaman devam edecektir. Bununla birlikte ekonomik gelişime kalıcı çözümler bulunmalıdır.

Ekonomi uzmanları yeni zamları işaret ediyor. 2020 yılı ile birlikte bir çok zammın geleceğini, ekonomik sıkıntıların giderek derinleşeceği konusunda endişelerini paylaşıyorlar.

Zam yağmurunun 2020'nin ilk günü yaşanacağını dile getiren uzmanlar, 1 Ocak 2020'den itibaren birçok vergi, harç ve trafik cezaları en az yüzde 22.55 oranında artacağını ve yıl başında memur maaşlarına sadece yüzde 4, emekli aylıklarına ise sadece yüzde 6.6 zam yapılacağını dile getirdi.

Yeni zamlarla birlikte 2020 yılının ilk günlerinden itibaren yurtdışından telefon getirenler bin 500 lira yerine 1.838 lira harç ödemek zorunda kalırken yılbaşından itibaren 4 yıl ve üzerindeki pasaportların harcı 812 liradan 995 liraya, ehliyet harcı 613 liradan 751 liraya çıkacak. Kırmızı ışıkta geçen ve araçta cep telefonu kullananlar yeni yıldan itibaren 235 TL yerine 288 TL ceza ödeyecek. En düşük değerdeki 1 ile 3 yaşındaki bir otomobilin Motorlu Taşıtlar Vergisi 861 liradan bin 55 liraya yükselecek.

Daha bir çok ürün ve hizmete yüksek zamların geleceğini vatandaş olarak bizlerde tahmin ederken, günlük çözümlerin fayda sağlamadığını artık görüyoruz. Zor zamanların bir an önce geçmesini dilerken, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

4 yorum:

  1. Ben de şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. İnşallah daha fazla kara haber gelmeden operasyon tamamlanır.zamlar çok düşündürücü Erhan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülüyoruz, operasyonun başarısını bekliyoruz bir yanda da ekonomik saldırılara maruz kalıyoruz. Her alanda başarımızı göstermeliyiz.

      Sil
  2. Zor bir dönem. Kaygıyla izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü bir ülkeyiz gerekli önlemleri aldığımız taktirde bunlarında üstesinden geliriz.

      Sil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR