9 Temmuz 2019 Salı

Dünya Dışı Yaşam Neden Araştırılıyor?


Merhaba,

Bugün bu konuya biraz esprili yaklaşmak istiyorum. Dünya ülkeleri büyük bütçeler ayırarak dünya dışında keşiflerin peşinde hal öyle bir hal aldı ki uzaylı peşinde koşuyoruz hani bir tane bulsak kafese koyup ibreti alem için gezdireceğiz. Her yerde uzaylı wanted (ingilizce ortak dil olduğu için onu kullandım)

Tabi ki tüm bu milyar dolarlık çalışmaları değerli buluyorum ki zaten değeri ortada. Ama dünya dışı yaşamı araştırmak için sizce de erken değil mi? Dünyayı korumak için yapılan çalışmaları bir kenara koyarsak, Mars'ta yaşama düşüncesi ya da farklı yaşamları arama girişimleri neyin göstergesidir bunu açıklama noktasında bu araştırmaları yapanların eksiği olduğunu düşünüyorum.

2015 yılında dünya dışı istihbarat araması için kurulan Breakthrough Initiatives programı da şöyle bir açıklama yapıyor: 'Dünya dışı yaşam ile ilgili hiç bir kanıt bulamadık ama bu dünya dışı yaşam olmadığı anlamına gelmez, henüz doğru yere bakmamış yeterli sinyalleri alacak derece de derinlere inmemiş olabilir'.

Evet gelmez, çünkü bu konuda elimizde bazı gerçekler var, ufo çalışmaları ve görenlerin ifadeleri, eski dönem kalıntılarda yer alan farklı canlı tiplerinin resimleri, 51.bölge, teknolojideki hızlı gelişim bunlardan bazıları.. Farklı yaşamların merak edilmesi normal bir durum olsa da başka gezegenlerde hızla yaşam aranması aklıma iki soru getiriyor:

1-) Dünya beklediğimizden çabuk mu yok olacak, kapıda bilmediğimiz tehdit ve tehlikeler mi var?

2-) Yoksa uzaylıların bizden çok gelişmiş canlılar olduğu biliniyor ve faydalanmak mı isteniyor?

Peki sizce durum nedir, bu araştırmaların altındaki yatan neden başka bir şey olabilir mi? Yoksa sadece merak edildiği için mi bunca uğraş?!

7 yorum:

  1. Evrende yalnız değiliz, yapılan araştırmalar illa ki yeryüzünde kullandığımız diğer teknolojik buluşlar içinde kullanılabilir. Hava taşıtlarında kullanılabilir, meteor yağmurlarını önceden belirleyebiliriz. İnsandan daha üstün canlıların yaşadığı gerçeği vardır. 51 Bölgede 'Tersine mühendislik' yapılmaktadır.

    YanıtlaSil
  2. Bence bilindiği halde saklanıyor ben buna inanıyorum

    YanıtlaSil
  3. Yakın gelecekte yaşamın elverişli olmadığı gezegenleri insanlar bir şekilde yaşanır forma dönüştürmeyi başaracaklar. Zira çoğalan dünya nüfusu için alternatif yaşam alanlarına ihtiyaç olmakta ve olacak.

    YanıtlaSil
  4. İnsanoğlu'nun kendisi dışındaki yaşamlara karşı olan merakı malum. O sebeple dünya dışı yaşamları araştırmak çekici geliyor. Ancak asıl önemli sebep bana göre artık dünyanın insan ırkı için dar gelmesi. Kaynaklar tükeniyor. Dünya ciddi bir kaynak savaşına doğru adım adım ilerliyor. Haliyle yeni yaşam alanları keşfederek, yeni kaynaklara ulaşarak bir şekilde tutunma savaşı bu.

    YanıtlaSil
  5. Bence uzaylılar bizim cehaletimizi ilkelliğimizi görüp kendilerini görünmez falan yapmıştır Erhan Bey. :)Bu nedenle onları hiç göremiyoruz. O denli ilkeliz ki yaşadığımız dünyayı katlettik. Daha ötesi var mı. Arasınlar bakalım başka gezegen. Dünya bitti sıra Marsta, o biterse Satürn, Neptün falan. Güneş sistemi bitene kadar devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüketmeyi seviyoruz dediğiniz gibi bizden saklanıyor olabilirler bunlar dünyayı yedi bize ne yapmaz diyorlardır :D

      Sil
  6. Yaşam bulmak falan hikaye hocam. Tek dertleri kaynak, dünyada fosil yakıtlar bitti bitecek. Gözlerini uzaya çevirdiler.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR