3 Mart 2020 Salı

Umutlar Yeşersin Geleceğe - Doğanın Kanunu


Merhaba arkadaşlar,

BBYB grubumuzda başlatmış olduğumuz konu başlıkları için yazı yazma etkinliğimizin ilk başlığını yazmaya başladık. Böyle anlamlı bir konuda yine çok güzel yazıların çıkacağına inanıyorum.

Dünyadaki iktidarın yegane sahibi Doğa. Muhteşem uyum ve düzen.

Devletlerde olduğu gibi Doğa içinde düzen bozucunun bir tür insan olduğunu söylememiz mümkün. Bu muhteşem düzenin henüz daha büyük düşmanı yok. Tam bu nokta da sağlanamayan uyumun bir yok oluşa davetiye olduğunu hepimiz biliyoruz.

Biliyoruz çünkü su kaynaklarını biz yok ettik, ormanları biz yaktık, denizleri biz pislettik, hava bizden ne çekmedi ki, toprağı zehir ettik, paranın yenmeyen bir şey olduğunu bilsek de hunharca katlettik onun için. Biliyoruz ve buna rağmen yapıyoruz çünkü insan durdurulmak istemeyen bir tüketici ve hatta yokedici. Doyumsuzların karnını doyursak gözlerini doyuramıyoruz. Ve aklımda

Tevfik Fikret'in o güzel şiiri;

Yiyin, efendiler yiyin; bu doyumsuz sofra sizin,
Doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!

Memleketi yiyenlere seslenmişti Fikret, doğayı yiyenlerde aynısının laciverdi değil miydi özünde!

Doğanın değişmeyen kanunları vardır. Bu da bizleri kaotik düzenin anlaşılmazlığından çıkarıp yaşadığımız düzeni anlamamızı sağlamaktadır. Doğa, kanunları ile yaşattığı, insanoğlunun faydalanması için cömertce sunduğu şeyleri tüketip yerine yenisini koymayanları, bozup düzeltmeyenleri en ağır şekilde cezalandıracaktır.



***

Yazıları ile iki kelamı bizlere çok görmeyen, hazırlayan, bakan, anlayan, yaşayan, gurur yapan, kendini bulan, destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 

10 yorum:

  1. Doğanın muhteşem uyum ve düzenini bozan insan, bu vefasızlığının cezasını da çekiyor ve böyle devam ederse gelecekte daha ağır olarak çekecek. Bu yüzden geleceğe umutla bakmak için herkesin doğa bilinciyle hareket etmesi çok önemli. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz ama bunun farkında değiliz. :(

    YanıtlaSil
  3. maalesef... şaman öğretisi güzelmiş

    YanıtlaSil
  4. Böyle böyle kıyameti getireceğiz işte.

    YanıtlaSil
  5. "Bu muhteşem düzenin henüz daha büyük düşmanı yok." Çok doğru..😊 Umutlar yeşersin geleceğe doğanın kanunu..İnşallah diyelim..🙂

    YanıtlaSil
  6. Resimdeki çok sevdiğim doğanın gerçeği ile ilgili bir paragraftır. Kızılderililer, Şaman halkları doğaya saygı duyarak ve koruyarak yaşardı. Onlardan öğrenmemiz gereken çok şey var:)

    YanıtlaSil
  7. Umutlar yeşersin geleceğe hakkında siz de gayet hoş bir paylaşım çıkarmışsınız. Teşekkürler. Tevfik Fikret'in bu şiirini ben de severim. İnsanın bitmek tükenmek bilmeyen aç gözlülüğünü en güzel özetleyen sözcüklerdir bence. Bu arada şamanların öğretileri, insanların doğayla barışması için gayet güzel fikirleri içerir.

    YanıtlaSil
  8. İnsanoğlu elindeki şeyin yokluğu görmeden değerini anlayamaz ne yazık ki.
    Yine Güzel bir etkinlik teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Doğanın haykıran sesi olmuş sözcükleriniz... ve bu sözcüklerle umuda kapı aralanacak. Öyleyse "umutlar Yeşersin Geleceğe" diyelim, umudumuz yeşersin :)

    YanıtlaSil
  10. güzel bir başlık olmuş bir kaç arkadaş daha okudum bu başlıkla yazılar bir şeyleri kaybetmeden önemini ve değerini bilmek gerekli ayrıca doğamıza sahip çıkalım bu anlamlı etkinlik için teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR