29 Nisan 2018 Pazar

Home Ofis - Evden çalışmanın avantajları nelerdir?


Tam zamanlı olarak evden çalışmak için en azından günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak, hatta rahat yaşamanıza yetecek kadar kazandıran bir proje üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. Tabii ki bunu karşılayacak olan pek çok internetten para kazanma yöntemi var.

Zaten tüm enerjinizi bu projeye vereceğiniz için doğru bir yöntemle klasik bir işten çok daha fazla kazanmak mümkün. Bu tür projeler genelde zamanla olgunlaştığı için para kazanmaya başlayana kadar biraz sabırlı davranmanız gerekiyor.

Blog yazarak para kazanmak üzerinden devam edecek olursak; ilk altı ay para kazanma ihtimaliniz neredeyse yoktur. Bu süre dolduktan sonra çok fazla olmasa bile belli bir miktar para kazanmaya başlarsınız.

Eğer biraz daha sabredip ilk günkü hevesle işinizi yapmaya devam ederseniz, kazandığınız miktar periyodik olarak yükseliş gösterecektir. Evden çalışmanın çok büyük avantajları vardır, ancak sadece sabredenler bu avantajların tadını çıkarabilir.

Evden çalışmanın avantajları nelerdir?

1. Esnek çalışma saatleri: Böyle bir avantaja sahip olmak muhtemelen her çalışanın hayalidir. İnternetten para kazanmak için bazen günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirmeniz gerekebilir, ancak çalışma saatleri konusunda %100 özgür olmanın avantajı her zaman sizin elinizde olacak.

2. İşe gitmek zorunda değilsiniz: Evden çalışmanın en güzel yanı bu olsa gerek. Para kazanmak için mutlaka bedensel veya zihinsel olarak sizi yıpratan, hatta nefret ettiğiniz bir işe gitmek zorunda değilsiniz. Günümüz koşulları, size evden para kazanmak için bunca fırsat sunuyorken buna hiç gerek yok.

3. Artık kendi işinize sahipsiniz: Evet, profesyonel bir blog yazarı veya satış ortağı artık kendi işinin patronu olmaya adaydır. Belki başta biraz zorluk çekebilir, ancak ileride bunca avantaja sahip bir işe sahip olma düşüncesi bile sizi motive edecektir. Hele ki para kazanmaya başlayın, o zaman duyacağınız müthiş heyecan sizi işinize daha sıkı bağlayacaktır.

4. Patron stresine son: Artık yolunda gitmeyen işler için size eziyet eden bir üstünüz yok. Burada tüm kontrol sizin elinizde. Günümüzde çalışanlar mobbing adı verilen psikolojik baskı nedeniyle büyük stres yaşıyor. Hatta pek çok çalışan bu baskıya maruz kaldığı halde sırf evine ekmek getirmek amacıyla buna katlanıyor.

İşinden nefret ettiği halde sadece çalışmak zorunda olduğu için her gün aynı eziyete katlanmak zorunda olan çalışanlar var. Evden çalışmak sizi bu stresten %100 kurtardığı için mutlu bir internet girişimcisi olarak hayatınızı sürdürebilirsiniz.

5. Para kazanmak sizin elinizde: Satış ortaklığı yabancı kaynaklarda performans marketing olarak değerlendirilir. Buradaki performans kelimesinden anlaşılacağı üzere gösterdiğiniz çabaya orantılı olarak para kazanırsınız.

İş verenin size verdiği kadar değil, gösterdiğiniz performans ile orantılı olarak para kazanmak sizce de daha cazip değil mi? Kar oranı çok yüksek olan pek çok sektörde bile iş verenler çalışanlara hak ettikleri parayı ödemiyor. Bu haksızlığa daha fazla katlanmak istemiyorsanız satış ortaklığı gibi cazip bir evden para kazanma fikrine yönelmeniz şart.

6. Tatil mi, beklemeye hiç gerek yok: Her konuda size sınırsız özgürlük tanıyan bireysel internet girişimleri esnek yapıları sayesinde dilediğiniz zaman tatil yapmanıza fırsat tanıyor. Evde çalışarak para kazanan blog yazarları bu konuda en avantajlı olan kesimdir.

7. Özgürlük: Kendi işinizin patronu olsanız bile asla bir blog yazarı kadar özgür olmazsınız. Küçük çaplı bir esnaf olduğunuzu düşünün; kafanız estiği zaman işinizin başından ayrılma lüksünüz yok. Oysa, blog yazarak para kazanan bir girişimci canı her istediği zaman çantasını sırtlayıp istediği yere gidebilir.

Sonuçta onun işi internet üzerinden yürütülecek kadar esnek bir yapıdadır. Dağ başına gidip kamp kursa bile eğer internet erişimi varsa bilgisayara bile gerek olmadan sadece bir mobil telefonla işini yapabilir. Aslında sizi evden para kazanmaya teşvik etmek amacıyla daha onlarca haklı sebep bulabilirim, ancak hiçbiri özgürlük kadar değerli olamaz.

Genel olarak blog yazan, yöneten, bu işlerden para kazanan girişimciler webmaster olarak adlandırılır. Web üzerinden para kazanan bu kesim günün neredeyse tamamını bilgisayar başında geçirir. Genel olarak gece çalışmayı, gündüz uyumayı tercih ederler.

Genelde bilgisayar başında vakit geçirmeyi tercih ettikleri için maalesef zamanla sosyal açıdan durum biraz kötüye gidiyor. Kısacası evden para kazanmak yukarıda saydığım avantajları kesinlikle sağlıyor, ancak zamanla sosyal yaşamdan biraz taviz vereceğiniz kesin.

Tüm bunlara rağmen hala evden çalışma fikri size biraz uzak geliyorsa muhtemelen siz işinizden memnun yada paraya ihtiyacı olmayan birisiniz. Çünkü böylesine avantajlı ve bir o kadar kazançlı fikirlere sırt çevirmek oldukça zordur.

Buraya kadar hep işin güzel tarafını ön plana çıkarmaya çalıştık, fakat tüm bu imkanlara sahip olmanın elbette bir bedeli var. Öncelikle, istikrarlı bir şekilde yılmadan çalışmanız gerekiyor. İnternet para kazanmaya yönelik projeler zamanla olgunlaşır. Bu yüzden hemen parayı düşünmek yanlıştır.

3 yorum:

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR