29 Aralık 2018 Cumartesi

Geleceğin dijital ödeme teknolojisi



Merhaba, teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında ödeme yöntemlerinde de sürekli gelişmeler yaşanmaktadır.

Bu teknolojileri sağlayanların başında Mastercard geliyor ve sunduğu ürünler ile tüketicilere güzel deneyimler sunuyor.

Gelin bu deneyimlere göz atalım.

https://isbufikirbu.blogspot.com
Masterpass ile tek tıkla ödeme yap!

Masterpass nedir?

Masterpass, Mastercard'ın dijital ödeme çözümüdür. Kart bilgilerinizi tek bir güvenli alt yapıda saklar ve hızlıca ödemelerinizi yapmanızı sağlar.

Herhangi bir kartınız ile ödeme yapabilirsiniz

Masterpass altyapısına sadece Mastercard logolu kartlarınızı değil, tüm banka ve Kredi kartlarınızı kaydedebilirsiniz.

Hızlıca ödemenizi tamamlayın

Kart bilgileriniz daha önceden kayıtlı olduğu için kolayca ödeme işleminizi tamamlarsınız.


Temassız Mastercard ile ulaşım araçlarına binişlerde kolaylık!

Mastercard ile şehir içi ulaşımda yepyeni bir dönem başlıyor. Bundan böyle Adana, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Muğla, Sivas, Bandırma, Edirne, Çanakkale, İnegöl, Eskişehir, Konya, Alanya, Antalya, Ordu’dan sonra şimdi de Ankara’da, şehir içi yolculuklarınızda ödemelerinizi tüm bankaların temassız işaretli Mastercard / Maestro logolu banka veya kredi kartları ile yapabilirsiniz.

Binişler ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz

https://isbufikirbu.blogspot.com
Okut ve Geç (Tap & Go)

Mastercard temassız ödeme teknolojisi, temassız sembolü olan her yerde tüketicilerin temassız özellikli kart ya da cihazları ile ödeme yapmalarına olanak sağlar. Böylece, tüketiciler daha hızlı ve güvenli ödemeler yaparken; iş yerleri de kasa süreçlerini iyileştirerek süreçlerini daha verimli hale getirebilirler.

Temassız ödeme yöntemleri, bütün dünyada perakende mağazalar, restoranlar, eczaneler, toplu taşıma araçları, marketler ve bakkalarda kabul edilmektedir. Hatta, taksiler ve yiyecek otomatlarında bile temassız ödeme özellikli kartlar kullanılabilir.

Temassız Ödeme Neden Güvenlidir?

Her bir işleme özgü şifreleme ile işlem verileriniz korunur ve kullandığınız kart veya cihazı kimseye vermeden işlem yaparsınız. Böylece, kaybolma ya da dolandırıcılık riskiniz azalır. Yanlışlıkla iki kez işlem yapmayı denemiş olsanız bile, bir kez faturalandırılmanızı sağlayan güvenlik sistemi devreye girer.
Mastercard ve Microsoft, dijital kimliklerin güvenliği için el ele verdi

Ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard ve dünyanın önde gelen yazılım şirketi Microsoft, online işlemler için kullandığımız her türlü dijital kimlik bilgisini, daha kolay, daha etkin ve daha güvenli biçimde kullanabilmenin yolunu açan, stratejik bir iş birliğine imza attı. Mastercard ve Microsoft’un geliştirdiği bu inovatif çözüm sayesinde kullanıcılar, banka, alışveriş ya da resmi işler gibi farklı işlemler için bilgilerini tekrar tekrar girmek zorunda kalmayacakları gibi vakit ve iş gücü kaybı da yaşamayacaklar.

Bu teknolojilerin dışında Mastercard'ın mesenger gibi sohbet programlarında sohbete ara vermeden alışveriş yapabilecekleri sistem üzerinde de araştırma yapmaktadır.

Mastercard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan'ın açıklaması



Dijital ödeme yöntemleri ile ilgili son aldığım bilgi de kartınızı cep telefonlarınıza okutarak ödeme alıp verebileceksiniz. Bununla ilgili detaylar geldiğinde İş Bu Fikir Bu blogunda bulabileceksiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR