9 Şubat 2019 Cumartesi

Sevgililer Günü İçin Hala Ne Hediye Alacağına Karar Vermedin Mi?


14 Şubat Sevgililer Gününe kısa bir süre kaldı, hala ne alacağına karar vermediysen bu normal çünkü kredi kartları ve banka kartlarının 11-14 şubat tarihlerinde kullanımının hızla artış göstermesini yapılan araştırmalardan biliyoruz. Böyle zamanlarda e-ticaret alışveriş siteleri imdadımıza yetişiyor.

Önce kısaca bu Sevgililer Günü de nedir ki.. Ve Sevgililer Günü nasıl ortaya çıkmıştır bunu belirtelim. Sonra da muhtemelen hediyeni verdiğim tavsiyelerden seçeceksin.

Sevgililer Günü, çok eski geleneklerden geliyor, Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan bir tarihi olduğu anlatılıyor. Hikayeler tabi ki birbirine kavuşan sevgililer ya da Türk sinema tarihine de damgasını vurmuş olan iki aşığın birbirine kavuşamama durumu. Tabi en önemli nokta ise bu günün popülerleşmesini sağlayan şey ticarileşmesi, 1916 yılında gerçekleşiyor bu olay ve Hallmark Kartları şirketi, kart seri üretime geçerek, kutlamaların şeklinin hemen hemen bugünkü halini almasına sebep oluyor. Kart ve hediye gönderimi o günden sonra günümüze kadar devam ediyor.

Ne kadar bu kart ve çiçek gönderme sürprizleri erkeklerle başlamış olsa da günümüz şartlarında gelinen kadın-erkek eşitliği durumunda Sevgililer Günü hediyeleşmesi iki tarafı da bağlamaktadır.

Erkeğe Sevgililer Günü Hediyesi

Teknolojik ürünler (saat, bilgisayar ve telefon aksesuarları vs), Giyim (gömlek, kazak, sweatshirt, atkı vs), Özel Fotoğraflı Ürünler (tablo, takvim, çerçeve, kupa, lamba, kitap vs), Her Zaman İhtiyacı Olabilecek (traş seti, parfüm, çakmak, cüzdan, kalem, tesbih, termos, yastık vs), Oyunseverlere (tavla, puzzle, ps ya da bilgisayar oyunu vs), bunların dışında isme özel tasarım ürünlerinden seçebilir, teraryum ve biblo tarzı hediyeleri de tercih edebilirsiniz.

Kadına Sevgililer Günü Hediyesi

Takı (yüzük, kolye, saat, küpe, bileklik vs), Giyim (elbise, kazak, şal, panduf, yelek vs), Romantik (çiçek, aşk kutusu, dilek feneri, fotoğraf ağacı, peluş oyuncak vs), Faydalı (Kitap, bardak, saksı, ajanda, kalem, cüzdan, ayakkabı vs) bunların dışında bayanlara özellikle makyaj malzemesi, parfüm, ikinizin fotoğraflarının bulunduğu hediyeleri de alabilirsiniz.

Tüm bunların dışında yemeğe çıkartabilir, yakınınızda ise güzel bir söz, uzakta ise güzel bir mesajla kart göndermeyi unutmayın. 

15 yorum:

  1. Güzel bir söz ve çiçek bence yetiyor. Zaten gerçekten sevene her gün sevgililer günü :)

    YanıtlaSil
  2. Harika ,bakalım bana ne hediye gelecek...
    Tercihler güzel erkek saati alayım diyom içimden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almak mutlu etmek lazım her insan bir beklenti içine giriyor bence

      Sil
  3. çiçek olsa sadece güzel bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçek klasik ama bir anlam da yüklenmeli bence

      Sil
  4. Sevgiyi maddiyata bağlayanlar yüzünden ne alacağımızı şaşar olduk.
    Hoş hediye alacağım biri de yok.
    En iyisi ben sokak hayvanları yararına bir yardımda bulunayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tigris Hanım ne doğru söylemiş. Ben de sokak hayvanlarına mama alayım sevgililer gününde. Böylesi çok daha anlamlı olur. :)

      Sil
    2. Evet bu tip günleri ticari amaçla hatırlayanlar var o yüzden öncesinden halletmek gerekiyor hediye işini :)

      Sil
  5. Sevgililer günü tüketim çılgınlığını körükleyen diğer "özel" günlerden farksız bence. Ama ille de o gün para harcamak isteyenlere güzel tavsiyeler vermişsiniz Erhan Bey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ben arayış içinde olanlara bir nebze olsun hatırlatabildiysem ne mutlu :)

      Sil
  6. Okudum ama hala karar veremedim:) Çeldiriciler çok... Teşekkür ediyorum, güzel çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırmaya göre 11-14 arası karar veriliyormuş acele etmeyin :)

      Sil
  7. Sevgilim yok gerçi ama yazınızı genede okudum bu işler belli olmaz :)

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR