30 Aralık 2018 Pazar

Arama motoru Ecosia, reklam gelirini ağaç dikilmesi için kullanıyor


Web’de arama yapın, ağaç dikeriz

Ecosia, diğer tüm arama motorları gibidir, tek bir büyük fark vardır: Karımızı ağaç dikmek için kullanırız.

Ecosia da tıpkı Google gibi gelirlerini arama motorunda yayınlanan reklamlar aracılığıyla elde ediyor. Google’ın aksine Ecosia, şirket kasası yerine dünyayı yeşillendirmek istiyor. Arama motoru üzerinden elde edilen gelirin yüzde 80’i Afrika ve çeşitli bölgelerdeki fidan bağışı projelerine yatırılıyor. Kârın kalan yüzde 20’si ise Ecosia arama motorunun giderleri için kullanılıyor.

Ecosia’nın bir de işlevsel tarayıcı eklentileri var. Bu eklentiler, Ecosia kullandığınız süre boyunca ne kadar bağış yaptığınızı ve yaptığınız aramalarla dünyaya kaç adet fidan armağan ettiğinizi bildiriyor. Şu an için bu minnak arama motorunun yalnızca 4 buçuk milyon kullanıcısı var. Bugüne kadar 35 milyon fidan diken ekibin en büyük hedef kilometre taşıysa 1 milyar fidan dikmeyi başarmak. Ha bir de, kendileri arama yapanların kişisel gizliliğine saygı gösterip, verilerinizi reklam verenler veya 3. parti taraflarla paylaşmayacaklarını garanti ediyor.

Ecosia arama motoru güzel bir işe el atmış olup finansal bilgilerini de şeffar tutmaktadır. Ayrıca anasayfa da dikilen ağaçların rakamları sürekli güncellenmektedir.

1 yorum:

  1. Harika bir düşünce ile hayata geçilirilmiş bir arama motoru inş güzel işler yaparlar

    YanıtlaSil

YORUMLARA LİNK EKLENMESİ TEHLİKELİ VE YASAKTIR